
Dersim’de Filistin ile dayanışma açıklaması yapmak isteyen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’na izin verilmedi.
İktidarın İsrail’i kınayan ve protesto eden her türlü eylem ve etkinliğine izin verilirken, demokrasi güçlerinin ise açıklama yapmasına dahil izin verilmiyor. Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’nun bugün Seyit Rıza Meydanı’nda yapmak istediği Filistin ile dayanışma açıklamasına izin verilmedi. Aynı dakikalarda ise Tunceli Cemevi’nde Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındığı öğrenildi.
Başka Bir Tarihte Yapılacak
Saat 12:30’da Seyit Rıza Meydanı’nda gelen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri açıklama yapmak istedi. Ancak Tunceli Valiliğinin 5 gün süreyle almış olduğu eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle açıklama yapılmasına izin vermeli. Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin, açıklamanın başka bir tarihte yapılacağını belirtti.
İktidara Eylem ve Etkinlik Serbest
Öte yandan aynı dakikalarda Tunceli Cemevi’nde Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Muhtarlara “katılımın zorunlu” tutulduğu belirtildi. Dersim’deki inanç kurumları ise cemevlerinde cenaze namazının değil, hakka yürüme erkanlarının yapılması gerektiğini belirtiyor.