AKP İl Başkanı Korucuları Topladı: “AKP için Çalışacaksınız”

Dersim’in Pertek ilçesinde, AKP İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, korucularla gizli toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Halk TV’nin haberine göre, AKP Dersim İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Pertek ilçesinde korucular ile gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. Sercan Özaydın toplantıda, “AKP için çalışacaksınız, AKP için çalışanlar nöbet tutmayacak, partimiz için çalışmayanları ise en zor görevlere vereceğiz. Ayağınızı denk alın” dediği iddia edildi. Toplantıya karşı çıkan Pertek Merkez Jandarma Karakol Komutanının da sürüldüğü iddialar arasında.

Toplantıya Katılmayanlar Sürüldü

Pertek ilçe merkezinde görev yapan 100 korucunun tamamı toplantıya çağırıldı. Ancak 20 civarında korucu “Bu siyasi bir toplantı biz güvenlik korucusuyuz bu toplantıda işimiz olmaz diyerek katılmadı.

Toplantıya katılmayan 20 korucu sonraki günlerde en uzak bölgelerde nöbete ve farklı görevlere gönderilerek cezalandırıldı. Bazı güvenlik korucuları ise yapılan siyasi baskıları kabul etmeyerek istifa etti.

Valilik ve Askeri Yetkililer İzin Vermediği Halde Yapıldı

AKP’li İl Başkanının Valilikten istediği izin onay almadı. Vali, böyle bir toplantının yasal olmadığını ve izin veremeyeceğini iletildiği öğrenildi. Fakat izin verilmemesine rağmen toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AKP Pertek İlçe Başkanı ve korucular dışında kimse kabul edilmedi.

Askeri yetkililerin de toplantı için izin vermediği ortaya çıktı. Koruculardan sorumlu Pertek İlçe Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Aslanın kendisine danışan koruculara “Toplantı yasal değil, bir siyasi parti il başkanı sizinle toplantı yapamaz” dediği ancak birçok korucunun bunu kabul etmediği öğrenildi.

Sercan Özaydın Ne Konuştu?

Toplantıda konuşan AKP Dersim İl Başkanı Sercan Özaydın’ın koruculara yönelik olarak şunları söylediği öğrenildi;

“Bu toplantıyı neden yaptım sizlere anlatayım. Buraya gelen korucu kardeşlerimizin gönülden partimize bağlı olduklarını biliyorum. Aldığım duyumlara göre ve Korucubaşı kardeşimiz Emrah Çetintaş’ın verdiği bilgiye göre partimiz adına çalışan bazı korucu kardeşlerimize zorla nöbet tutturuluyormuş ve sürekli görev veriliyormuş. Bunun hesabını soracağım. Askeri yetkililer ve komutanlar ile görüştüm partimiz için çalışan ve özellikle ilçede partimize hizmet eden korucu kardeşlerimiz Korucubaşı Emrah ile görüşecekler bunlara nöbet verilmeyecek. Nöbetleri ve diğer görevleri partimize uzak olan korucular yapacak.”

Kaynak