Dersim’de AKP’li İl Başkanı Askeri Tören ile Karşılandı

Dersim’de AKP İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki AKP yöneticileri Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyareti sırasında askeri törenle karşılandılar.

AKP Dersim İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özaydın askeri törenle karşılandı. Karşılamada, Özaydın’ın yanı sıra AKP Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse, AKP Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da bulundu.

Paylaşım Kısa Süre İçinde Silindi

Ziyarete ilişkin fotoğraf ve bilgiler AKP’li Çemişgezek Belediye’sinin Twitter hesabınla paylaşıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine paylaşım kısa süre sonra silindi.

Valilikten Soruşturma

Sosyal medya hesaplarından basına ve kamuoyuna açıklama yapan valilik, “27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek İlçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır.” şeklinde açıklama yaptı.

Polat Şaroğlu’dan Soylu’ya Soru Önergesi

Dersim Milletvekili Şaroğlu yazılı dilekçe ile İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi iletti. Askeri töreni gündeme alan Saroğlu, aşağıdaki soruların Soylu tarafından yanıtlanmasını istedi:

AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki heyetin, Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında askeri törenle karşılandığı ana ait görüntüler, Çemişgezek Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılmış ancak gelen tepkiler üzerine paylaşım silinmiştir. 

Bir siyasi parti yöneticisinin, Devletin üst düzey temsilcileri gibi karşılanması ve şanlı ordumuzun mensubu mehmetçiğin bu skandal görüntülere alet edilmesi kabul edilemez bir durumdur. 

Buna göre;

1- AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki heyetin Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyaretinde askeri törenle karşılanmasının gerekçesi nedir ve bunun sorumluları kimlerdir? 

2- Devletin üst düzey temsilcileri için düzenlenen resmi tören karşılamasının, AKP İl Başkanına da uygulanmasındaki amaç nedir? 

3- Yüzyıllık devlet geleneklerinin, AKP’li yöneticiler tarafından malzeme edilerek, Devletin saygın kurumlarına gölge düşürülmesini doğru buluyor musunuz? 

4- Söz konusu skandal görüntülere zemin hazırlayan karakol komutanı ve diğer sorumlular hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır?