Dersim’de “geçinemiyoruz” eylemine katılanlara dava açıldı

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 17 Aralık 2021 tarihinde yapılan “Artık Yeter Geçinemiyoruz” eylemine katılan 10 kişiye hakkında dava açıldı.

7 Aralık 2021 tarihinde Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan çağrıyla Seyit Rıza Meydanı’nda yapılması planlanan “Artık Yeter Geçinemiyoruz” eylemi valilik tarafından 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı ve pandemi gerekçesiyle engellenmişti

Yasağı gerekçe gösteren polis Seyit Rıza Meydanı’nı ablukaya alarak kitlenin açıklama yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine Sanat Sokağı’na yürüyüş gerçekleştiren kitle açıklamayı burada gerçekleştirdi. Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin, HDP eski İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil, İbrahim Kasun, DİSK Genel İş Şube Başkanı Şükran Yılmaz, Munzur Çevre Derneği’nden Özkan Arslan ve haber takibi yapan Gazete Patika muhabiri Hıdır Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 10 kişiye “Görevi yaptırmamak için direnme, Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” iddiasıyla dava açıldı.

Açılan davanın ilk duruşması 15 Nisan’da görülecek.