Dersim’de Kadına Şiddet: 2 Kadın Öldüresiye Dövüldü

Dersim’in Ovacık ilçesinde 2 kadın öldüresiye dövüldü.

PİRHA’nın haberine göre, Dersim’in Ovacık ilçesinin Kızık köyünde yaşayan annesine bakmak için gelen Yeter G. ve Dünya K. kardeşler Nurettin Ünal ile Ersin Ünal tarafından şiddete uğradıklarını belirttiler. 

“Köylüler Olmasaydı Bizi Öldürürlerdi”

Dünya K. ise yaşananları şöyle dile getirdi:

“Yoncalarımız zarar görür diye yolu kapattılar. Kardeşim hayvanlardan döndü ben küçük danamıza süt vermek için ahıra gittim ama sonra kız kardeşimin bağırmasıyla dışarı çıktım. Nurettin Ünal ile Ersin Ünal kız kardeşime saldırdılar. Kız kardeşime yardım etmek için koşunca oğlu Ersin Ünal beni saçımdan tutup yere yatırıp tekmelerle vurdu. Bizim çığlıklarımıza bütün köylü toplandı, köylüler olmasaydı bizi öldürürlerdi” diye konuştu.

Olay Nasıl Oldu?

Komşularının hayvanları aşağıya götürmelerine izin vermediğini söyleyen Yeter G. “Ben hayvanlarımı otlatmaya götürürken Nurettin Ünal ablama ‘Kardeşiniz neden inekleri tarlaya koyuyor’ demiş. Ablamda ‘Orası sizin tarlanız değil’ demiş. Orada eline taş alıyor ablama vurmak için ama köylüler araya giriyor. Ablam ‘ben kaçmasaydım beni o gün orada dövecekti’ dedi. 2 gün sonra da Nurettin Ünal’ın ablası bize geldi ‘siz niye tarlada hayvanları götürüyorsunuz’ dedi. Bende ablam gergin dün kavga etmişler ablama hakaret etmiş, bir kadına taş atılmaz dedikten sonra Nurettin Ünal koşarak evimize geldi ve ablamla beni darp etti. Daha sonra oğlu da geldi beraber bizi dövdüler. Köylüler bizi ellerinden zor aldılar. Köylüler olmasaydı bizi öldürmüşlerdi. Kafama beş dikiş atıldı, gözümden darp aldım doktor bana ‘iyi ki hastaneye geldin gözünü kaybedebilirdin’ dedi.

“Davamızın Arkasında Olacağız”

Yeter G. “Şikayetçi olduk. Davamızın arkasında olacağız. Bu devirde kadın dövmek ne demek. Olaydan sonra psikolojim çok bozuldu, köylüler olmasaydı baba oğul bizi öldüreceklerdi” dedi.

Kaynak