Dersimli Sanatçı Şenol Akdağ’ın Bévengiya Astaru albümü çıktı

Yirmi yıllık müzik hayatını geride bırakan, kendisine özgün yorumuyla dikkatleri çeken Şenol Akdağ, “Bévengiya Astaru / Yıldızların Sesizliği” adıyla ikinci çalışmasını Kalan Müzik etiketiyle çıkardı. Sekiz eserden oluşan albümde Türkçe-Kırmançki birbirinden güzel çalışmalar yer alıyor.

1996 – 2005 yılları arasında Grup Munzur bünyesinde sanatsal çalışmalarda bulunan Şenol Akdağ, daha sonra bireysel olarak devam eden çalışmalarının sonucu albümlerini çıkardı.

Özgün ve etnik Kırmançki müziğin sevilen ismi Akdağ albümün öyküsünü şöyle anlatıyor;

“Sonbahar yağmurlarıyla birlikte kokusuna hasret kaldığım, kekik kokulu memleketimin Kırmanciki dilindeki söylenişidir. Bévengiya Astaru 8 eserden oluşuyor. İçerisinde söz müziği kendime ait olan Bévengiya Astaru derlemiş olduğum Merge bestesi Pirlerimin köyü Merge’de geçen bir olayı anlatıyor. Parçaların 3 tanesi türkçe olarak yer alıyor. İçeriğinde Sanatçı – müzisyen ve Ozan dostlarıma ait eserler de yer almakta. Albümün aranjmanlarınımSevgili Ramazan Şirin’le birlikte çalıştık. Son 1 yılımı tamamen bu albüm çalışmasına ayırdım. Ama bu süre içersinde siz dostlarımdan, dinleyicilerimden ayrı kaldığım 3 aylık bir tutsaklık sürecim gelişti. Sonrasında gelişen süreçle birlikte nihayet albümüm Bévengiya Astaru / Yıldızların Sessizliği şimdi dilden dile dolaşmak üzere sizlerle.”