En ucuz toplu taşıma Dersim’de­ | Maçoğlu: Ulaşım haktır satılamaz!

Belediyeler tarafından sağlanan ulaşım hizmetleri içerisinde en ucuz toplu taşıma hizmeti Dersim’de veriliyor. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ulaşımın temel bir hak olduğunu söyledi. Dersim’deki belediye otobüs fiyatları şöyle; tam bilet 1,25 TL, öğrenci bilet 1 TL.

İstanbul, Ankara, Erzincan ve Elazığ’da toplu taşıma ücretlerine peş peşe gelen zamlarından ardından gözler belediye yönetimlerine çevrildi. Belediyeler hem akaryakıt fiyatlarındaki artışı hem de diğer çeşitli maliyetleri öne sürerek toplu taşıma hizmetlerine zam yaptıklarını açıkladı. 3 büyük şehir içerisinde bir tek İzmir’de toplu taşıma ücretlerine indirim yapıldı. En ucuz

Yakın illerde durum ne?

Büyük illerde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam, bölgemizde de etkili oldu. Elazığ, Malatya, Bingöl ve Erzincan’da belediyeler tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerine zam geldi. Yakın illerde halka en pahalı ulaşım hizmetini veren belediye Erzincan Belediyesi oldu. Erzincan’ı ise Malatya Büyükşehir Belediyesi izledi.

Dersim’de öğrenci bileti: 1.00 TL

Dersim’de belediye denetimindeki minibüsçüler kooperatifinin talebiyle minibüs ücretlerine temmuz ayında zam yapılmıştı. Ancak belediye tarafından sunulan ulaşım hizmetine herhangi bir zam yapılmadı.  Dersim Belediyesi’nin ulaşım tarifesine göre tam bilet ücreti 1,25 TL, öğrenci bilet ücreti ise 1,00 TL olarak devam ediyor. 

Maçoğlu: Ulaşım bir haktır

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ulaşımın bir hak olduğunu ve belediyelerin bu konuda bir şirket gibi kâr-zarar hesabı yapmaması gerektiğini söyledi. Sosyalist bir iktidarda temel ihtiyaçların satılamayacağını söyleyen Maçoğlu, “Su haktır, barınma haktır, ulaşım, eğitim ve sağlık haktır bunlar satılamaz” diye konuştu.

Bazı illerde toplu taşıma ücreti

İstanbul tam bilet ücreti: 7,67 TL

İstanbul öğrenci bilet ücreti: 3,74 TL

Ankara tam bilet ücreti: 6,50 TL

Ankara öğrenci bilet ücreti: 3,50 TL

İzmir tam bilet ücreti: 6,50 TL

İzmir öğrenci bilet ücreti: 2,20 TL

Elazığ tam bilet ücreti: 3,75 TL

Elazığ öğrenci bilet ücreti: 3,00 TL

Erzincan tam bilet ücreti: 6,50 TL

Erzincan öğrenci bilet ücreti: 5,50 TL

Malatya tam bilet ücreti: 6,00 TL

Malatya öğrenci bilet ücreti: 3,75 TL

Bingöl tam bilet ücreti: 4,00 TL

Bingöl öğrenci bilet ücreti: 3,00 TL

Dersim tam bilet ücreti: 1,25 TL

Dersim öğrenci bilet ücreti: 1,00 TL

Gazete Patika