Halk Mutfak Sıcak Yemek Dağıtımına Başladı

Dersim Belediyesi tarafından açılan Halk Mutfağı, sıcak yemek dağıtımı ile faaliyete başladı. 

Dersim Belediyesi tarafından dayanışma amacıyla açılan Halk Mutfağı faaliyete geçti. Pandemi sürecinde de böyle bir çalışma yürüttüklerini belirten Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kapitalist sistem içerisindeki kriz insanların gıda alımını zorlaştırmaya başladı. Bununla birlikte kentte yaşayan çok sayıda yaşlımız var. Yaz döneminde insanlar kentte geldiğinde buradaki yaşlı anne ve babasına bakabiliyordu. Ancak sonbahar ve kış aylarında insanlar geri döndüğü için birçok yaşlımız yemek yapamaz duruma geliyor. Bunun dışında tespit ettiğimiz 200-250 ailemiz var. Bu ailelerimiz yaşanan ekonomik kriz nedeniyle beslenme sorunu yaşıyor” diye konuştu.

Halkın Bütçesi Halkın Temel İhtiyaçları için Kullanılıyor

Çalışmaların, gençlik ve kadın meclisleriyle ortak yürütüldüğünü ifade eden Maçoğlu, “Yemek çıkmayan okullar ya da köyden gelip giden öğrenciler var ise onlar da zamanla bu işin bir parçası olacak. Halkın belediyesi halkın bütçesini kendi halkının temel ihtiyaçları için kullanıyor. Biz yardım anlayışını reddediyoruz, tersine ihtiyaç duyulan noktalara müdahale ediyoruz ve dayanışmayı ön plana çıkarıyoruz. Anlayışımız ve bakış açımız budur” dedi.

Halk Mutfağı’nda çıkarılan yemeklerin tespit edilen ailelerin kapılarına götürüldüğü belirten Fatih Mehmet Maçoğlu, “Kimseyi bir alanda toplayıp yemek dağıtmıyoruz. Haftanın 5 günü bu çalışma devam ediyor. Aynı zamanda halk ekmek fırınımızdan çıkan ekmekle beraber yemek servisi yapılıyor. Dostlarımız ve yoldaşlarımız bu çalışmada bize destek oldu. Bu dayanışmayı gösteren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.