Maçoğlu Bozkurt Ailesini Ziyaret Etti: “Kamu Halktır, Halk Kamuya Ait Binaları Kullanır!”

1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle Merkeze bağlı Alacık Köyü’nden Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün gelen Bozkurt Ailesi burada ikamet ettiği sağlık ocağından çıkarılmıştı. Aileyi ziyaret eden Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, burada yaptığı açıklama da “Devlet boşalttığı köylerden çıkan insanlara bakmak zorunda. Kamu halktır. Halk kamunun binalarını kullanır” dedi.

Alacık Köyü’nden Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün gelen Bozkurt Ailesi, burada sağlık ocağı olarak yapılan ancak kullanılmayan binaya yerleşti. Yaklaşık 25 yıldır bu binada ikamet eden Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt 15 yıldır kullandıkları alan için işgaliye ödemeye devam etti. İkamet ettikleri binanın daha sonra Milli Emlak Müdürlüğüne devredildi. Geçtiğimiz aylarda ise Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt’a ikamet ettikleri binanın boşaltılması için tebligat yapıldı.

Tebligatın gelmesinden sonra binayı boşaltmak için zaman isteyen Bozkurt ailesinin talebine kulak asmayan jandarma zorla evi boşalttı. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da bugün Bozkurt ailesini ziyaret etti.

Halk Kamunun Binalarını Kullanır

Maçoğlu, ziyaret sonrası yaptığı konuşmada, “Devlet boşalttığı köylerden çıkan insanlara bakmak zorunda. Kamu halktır. Halk kamunun binalarını kullanır. Halk kamunun binalarını kullanır” dedi.

Kaynak: Gazete Patika