Maçoğlu Maden Projesine Karşı Ovacık’ta: “Pılınızı Pırtınızı Toplayın!”

Erzincan/İliç’te doğayı katleden şirketlerin gözü Dersim’de. İlk etapta Ovacık ilçesine bağlı Cevizlidere (Merxo), Otlu Bahçe (Xezku), Yazı Ören (Velolar) köyleri pilot bölge olarak seçildi. Maçoğlu

Altın arama çalışmalarını Erzincan İliç’te Fırat’a siyanür akıtan Kanada merkezli SSR Mining ve Çalık Grubu’na bağlı Lidya Madencilik ortaklığındaki Anagold Madencilik San ve Tic AŞ şirketleri yapacak.2019 yılında Dersim bölgesinde 43 bin 500 hektar alanda maden ruhsatı verilmişti. Buna göre Cevizlidere köyü birinci, Karayonca köyü ikinci, Karaoğlan köyü üçüncü, Doludibek köyü dördüncü ve merkeze bağlı Geyiksuyu köyü Sin mezrası ise beşinci ruhsat sahası olarak belirlenmişti.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bölgeyi ziyarete giderek köylülerle bir araya geldi.

“Pılınızı Pırtınızı Toplayın!”

Sosyal medya hesaplarında paylaştığı video ile maden şirketlerine seslenen Maçoğlu, doğayı katleden bu şirketlere karşı halkın rahatsız olduğunu, burada olacağını ve bekleyeceğini söyledi.

Paylaştığı gönderide ise “Maden projeleri için bölgeye göz döken şirketler, sizlere sesleniyoruz. Doğamızı sizlere teslim etmeyeceğiz, en iyisi siz bu işe başlamadan pılınızı pırtınızı toplayın gidin! Bu topraklarda çokça duygumuz var bizim!” dedi.