Müzik Yasağında “Değişiklik”

Pandemi süreci ile beraber gelen birtakım yasakların kalkmasına rağmen müzik yasağı devam ediyordu. 24.00’a kadar olan müzik yasağı, geriye kalan yasaklar kalkmasına rağmen kaldırılmamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz ay Bilim Kurulu toplantısının ardından corona virüs salgınına karşı alınan yeni kararları duyurdu. Birçok zorunluluğun kaldırıldığını ancak Covid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek gece 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam edeceğini açıkladı ve birçok tepki topladı.

Daha sonrasında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile 24.00 olan yasak 01.00’a kadar uzatıldı.

Genelge şu şekilde;

*İlgili kanun/ mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapılabilme süresi saat 01.00’e kadar uzatıldı.

* Kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacak.

* Kolluk birimlerinim denetimlerinde halkın huzur ve sükûnunu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında yetkili idarelere gerekli bildirimde bulunulacak.