SES Dersim Şubesinden Ali Ekber Yurt’a Cevap: “Siz devlet değilsiniz, devlet memurusunuz”

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler (ASHM) İl Müdürü Ali Ekber Yurt’un geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara dair SES Dersim Şubesi yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Yurt’un verdiği bilgilerin doğru olmadığı söylenerek yapılanın sürgün mantığı çerçevesinde yapıldığı aktarıldı. Açıklamada  Yurt’un “Basın açıklaması yapmayı hiçbir sendika üyesi kendisine hak göremez, biz devletiz” söylemleri de hatırlatılarak “Buradan hatırlatalım kendisine: Siz devlet değilsiniz. Siz de üyelerimiz gibi devlet memurusunuz Müdür Bey” denildi.

“SÜRGÜN MANTIĞI ÇERÇEVESİNDE YAPILDI”

Kurum binası önünde yapılan açıklamadan sonra dört sağlık emekçisinin Pertek’e sürgün edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada Yurt’un Pertek için kullandığı ‘şirin ilçemiz’ benzetmesine tepki gösterildi. “Pertek’in ve diğer bütün ilçelerimizin şirin olduğunu biz de biliyoruz. Ancak bizler yapılanın görevlendirme değil, ihtiyaca dayalı olmayan, çalışanların rızasının alınmadığı, cezalandırmak amacıyla sürgün mantığı çerçevesinde yapılan keyfi ve haksız atamalar olduğunu biliyoruz” denildi.

“SÜRGÜN DEĞİLSE NEDEN GERİ ALACAĞINIZIN SÖZÜNÜ VERDİNİZ?”

Sendikanın bu süreçte CHP milletvekili Polat Şaroğlu ile de görüştüğünün, milletvekili Şaroğlu’nun da Ali Ekber Yurt ile görüşme gerçekleştirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada Yurt’un sürgün sağlık emekçileri için eski görev yerlerine geri getirmenin kolay olduğunu fakat itibar meselesinden kaynaklı süre istediği ve sürgün sağlık emekçilerinin 10 gün içinde geri alacağının sözünü verdiği belirtildi.  Bu duruma dair de açıklamada “Madem sizin için bu yer değişiklikleri sürgün değil de personel ihtiyacından kaynaklanıyor, o zaman neden sürgünleri geri alacağınızın sözünü verdiniz? Muhtemelen Ali Ekber Bey bu görüşmeleri de inkar edecektir. Ancak ilk görüşme İl Müdürlüğünde gerçekleşmiş olup, sayın vekilin kuruma geldiği kamera kayıtlarında mevcuttur.” sorusu soruldu.

“SİZ DEVLET DEĞİLSİNİZ, BİZİM GİBİ DEVLET MEMURUSUNUZ”

Ali Ekber Yurt’un röportajında ‘Basın açıklaması yapmayı hiçbir sendika üyesi kendisine hak göremez, biz devletiz’ dediği hatırlatılarak “Buradan hatırlatalım kendisine: Siz devlet değilsiniz. Siz de üyelerimiz gibi devlet memurusunuz Müdür Bey… Sizlerle eşit koşullarda yaşam ve çalışma hakkımızın bulunduğu devletin anayasasının 34. Maddesinde, Sizin hak görmediğiniz toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek yurttaşlara hak olarak sunulmuştur.” diye belirtildi.

“LİYAKAT SAHİBİ YÖNETİCİLER ATANMALI”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Çağ dışı, usulsüz ve baskıcı yöntemler ile yürüttüğü idarecilik anlayışı er ya da geç kaybedecek bizlerse dayanışmamızı büyütmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Gerek Hukuki mücadelemiz gerek ise haklı fiili ve meşru mücadelemiz devam edecek, SES’in tarihi, KESK’in tarihi bu mücadeleler ve kazanımları ile doludur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını, Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü gibi sendikal faaliyetlere yasakçı bir zihniyetle yaklaşan, adil ve şeffaf bir soruşturma yürütemeyen, bağlı kuruluşlarında işlenen suçların üstünü kapatmaya çalışan liyakatsiz İl Müdürleri yerine, özveri ile çalışan emekçilerle uzlaşabilen, iş barışını ve iş huzurunu bozmayan, mesleki yeterliliği olan liyakat sahibi yöneticiler ataması gerekmektedir. Bu süreçte zorbalığa maruz bırakılan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarının haklarının teslim edilmesi ve üyelerimize yapılan sürgünlerin geri alması için göreve çağırıyoruz.”

Evrensel/Dersim