Seyit Rıza Meydanı’nda Oturma Eylemi

870 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi, Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetinin ortaya çıkarılması amacıyla Dersim’e gelerek Seyit Rıza Meydanı önünde oturma eylemine başladı. 

Dersim Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen 1.Kadın, Emek ve Özgürlük Çalıştayı’nın ardından Doku’nun babası Halit, annesi Bedriye ve ablası Aygül Doku, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Sera Kadıgil, HDP/SMF İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, kentteki sivil ve siyasi parti temsilcileri ile Munzur Üniversitesi öğrencileri Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Seyit Rıza Meydanı’na yürüyüşe geçti.

HDP/SMF İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, “Gülistan Doku Nerede?” diye sordu

Dersim’de 870 gündür Doku’nun kayıp olduğunu anımsatan HDP/SMF İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, “Gülistan Doku Nerede?” diye sordu. Doku’nun kaybolmasının herhangi bir kayıp olmadığına dikkat çeken Canbaz, yetkili isimlere seslenerek bir an önce mecliste bir araştırma komisyonun kurulmasını talep etti.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgül Süleyman Soylu’ya seslendi

“Bu aileyle görüştün ve kızlarını bulacağına söz verdin. Nerde Gülistan Doku? Nerdesin sen? Sözünü neden tutmuyorsun Süleyman Soylu? Bu ülkenin Adalet Bakanı nerede?” diyerek tepki gösterdi.

Yapılan basın açıklaması sonrası Doku ailesi oturma eylemi başlattı.