Sosyal Konut Başvuruları Başladı: Dersim’de Kaç Konut, Nereye Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını açıkladığı sosyal konut projesinin il il sayıları belli oldu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Erdoğan, “Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve Ekim sonuna kadar sürecek projenin temelini yılbaşında atıyoruz.” dedi.

Konutların maliyeti üzerinden yüzde 40 indirim yapıldığını söyleyen Erdoğan il il kaç konut yapılacağını açıkladı.

Dersim’de Kaç Adet, Nereye Yapılacak?

Dersim’de 250 adet sosyal konut projesi yapacağı açıklandı. Bu projenin, Dersim’de 3 bölgede yapılması planlanıyor. Hozat’ta 89 adet, Mazgirt ilçesinde 68 adet ve Dersim Merkez’de 98 adet olmak üzere toplam 250 adet konut olarak açıklandı.

Tam listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvurular, 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir. Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan “Konut Belirleme Kurası” ile belirlenecektir.)

Başvuru Ücreti Ne Kadar? Şartları Neler?

TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücreti, 500 TL olarak belirlendi.

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

-T.C. vatandaşı olması,

-Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

-Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama

-İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

-Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

-Başvuruları yapacakların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

*T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olanlar 14 Eylül Çarşamba, 2 olanlar 15 Eylül Perşembe, 4 olanlar 16 Eylül Cuma, 6 olanar 17 Eylül Cumartesi, 8 olanlar 18 Eylül Pazar, 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.