Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’tan “Birlik ve Kardeşlik(!)” Fotoğrafı Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile beraberindeki heyetin Dersim’e gelişi ile Dersim Cemevi önünde verdiği poz birçok kişi tarafından tepki toplamıştı.

Dersim’de inkar ve asimilasyonun karesi olan bu fotoğrafa gelen tepkilere Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt tarafından açıklama geldi.

Devlet Bizim. Boyun Eğmeyiz, Huzuru Bozdurmayız

Aydınlık gazetesine konuşan Yurt, açıklamalarında şunları söyledi: “Devlet bizim devletimiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak devletimizden haklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin eline silah vererek geleceklerinin kararmasına sebep olanların yol ve yöntemlerini asla benimsemeyeceğiz. Benimseyenlerin de asla yanında olmayacağız, onları asla savunmayacağız.”

“Onlara soruyorum: Sorunları konuşmayalım da ne yapalım? Yıllardır birilerinin silahlı eylemlerine destek oldunuz, sorunlar çözüldü mü? Ben devletimin Cumhurbaşkanı’yla, İçişleri Bakanı’yla, Diyanet Başkanı’yla halkımın ihtiyaçları ve sorunlarının çözümü için konuşmayayım da kiminle konuşayım? Çocuklarımızın, gençlerimizin eline silah verip hepsinin ölümüne mi sebep olayım?”

Çektirdiğimiz Fotoğraf Birlik ve Kardeşlik Fotoğrafıdır

Ali Ekber Yurt, “Çektirdiğimiz fotoğraf birlik ve kardeşlik fotoğrafıdır.” dedi. Yurt, ziyaret isteğinin Diyanet’ten geldiğini belirtti ve şunları söyledi: “Sayın Erbaş ve heyetini cemevimizde memnuniyetle ağırladık. Dedelerimiz ve yöneticilerimizle birlikte, içimizdeki en kâmil, en kıdemli dedemiz Ahmet Uğurlu öncülüğünde iyi bir şekilde karşıladık. Taleplerimizi ve görüşlerimizi uygar bir biçimde ilettik. Samimi bir ortamda konuştuk. Sorunlarımızın çözümüne müdahil olmalarını istedik. Özellikle cemevlerimizin ibadethane statüsüne kavuşturulmasının en hızlı çözülmesi gereken mesele olduğunun altını çizdik.”