Valilik Yazı Yolladı: Grupların İl Sınırından Geçişine İzin Verilmedi

Dersim’de yarın başlayacak olan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne 3 gün kala öncesi valilik, festival programına yasaklar getirmişti.

Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin sahne almasına izin verilmeyeceğini, yozlaşmaya karşı yapılması planlanan ve Sanat Sokağı’ndan başlayarak Seyit Rıza Meydanına kadar sürecek olan yürüyüşün de yasaklandığı bildirildi. Ayrıca stadyum konserleri için stadyumun tahsis edilmeyeceği de bildirmişti.

Şehre Alınmadılar

İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı talimat gereği grup üyelerinin 20 Temmuz 00:01’den 26 Temmuz 23:59’a kadar il sınırları içerisine alınmaması kararlaştırıldı. Bu karar tüm karakollara ve kontrol noktalarına gönderildi.

Grup İsyan Ateşi üyeleri Mutu Köprüsü’nde bekletiliyor. Sabah saatlerinde Erzincan üzerinden gelen müzik grubu üyeleri il sınırlarına alınmıyor.

Marşlarımızı, Ezgilerimizi Haykırmaktan Asla Vazgeçmeyeceğiz

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Grup İsyan Ateşi, “Dersim il sınırında 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivaline katılımımız engellendi. Tunceli Valiliğince Dersim’e girişimiz yasaklandı. Bekleyişimizi sürdürüyoruz. Marşlarımızı, ezgilerimizi haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Devrimci sanat susturulamaz!” dedi. 

DEDEF’ten Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’ne Destek

Munzur Festivali için yola çıkan İzmir DEDEF’liler Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’ne uygulanan konser yasaklarını protesto etmek ve dayanışmalarını göstermek için Grup Yorum’un Cemo parçasını Dersim’e giderken otobüste söylediler.