Munzur Üniversitesi’nde Öğrenciler AKP ve TÜGVA’yı Protesto Etti

AKP’yi ve türevlerini üniversitemizde istemiyoruz diyen Munzur Üniversitesi öğrencileri, “Genç ofis adı altında özelinde Kürt gençlerine karşı yürüttüğü asimilasyon ve kimlik inkarını ise bir özel savaş olarak kullanmaktadır” dedi.

Dersim’de bulunan Munzur Üniversitesi öğrencileri, okul içinde sloganlarla yürüyüş düzenledi. Kentte kurulan “Gençlik Merkezleri”, “Genç Ofis” ve “TÜGVA” şubelerine karşı yemekhane, kantin ve kafelerde sloganlarla yürüyüş yapan üniversite öğrencilerine provokatif saldırı düzenlenmeye çalışıldı.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “AKP iktidarı, gençlik için geleceksizliği örüyorken, pişkin bir biçimde üniversitelerde hiçbir şey olmamış gibi faaliyetlerine devam ediyor. Genç ofis adı altında özelinde Kürt gençlerine karşı yürüttüğü asimilasyon ve kimlik inkarını ise bir özel savaş olarak kullanmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Munzur Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz bu faaliyetlerini “Gençlik Merkezleri” ve “Genç Ofis” adı altında devam ettiren AKP, kullandığı bu araçlar üzerinden yarattığı geleceksizliği görünmez kılmaya çalışmıştır. Ücretsiz etkinlikler üzerinden AKP’nin şenlik ve mitinglerine bu kuruluşlar üzerinden yaptığı çağrılarla öğrencileri oralara taşımış ve öğrencilerin tepkisiyle de karşılaşmışlardır. AKP’yi ve türevleri olan Gençlik Merkezleri, Genç Ofis ve TÜGVA’yı Munzur Üniversitesi’nde İstemiyoruz!

Eylemin ardından okul içine çevik kuvvet ve sivil polisler gelirken, eyleme katılan öğrencilere gözaltı tehdidinde bulunuldu.